Köpvillkor

 

 

Priser och betalning

Alla beställningar sker genom vår internetbutik eller via kundtjänst (0920-477883, vardagar 9-18). Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning.

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Är du under 18 år behöver du målsmans tillstånd för att handla hos oss.

Vi accepterar fyra olika betalningsmetoder; betalkort, direktbetalning, faktura samt delbetalning via Klarna och postförskott.

Kortbetalning (0 kr)

Vi accepterar betalkorten Visa, MasterCard. 

Säkra betalningar

Alla sidor där du som kund lämnar personliga uppgifter vid köp är så kallade säkra sidor (krypterad överföring). Kortbetalningen sker över en säker uppkoppling med SSL-certifikat utfärdat av Rapid SSL (www.rapidssl.com). Om du ser att adressraden börjar med https:// så vet du att du besöker en säker sida. Vi samarbetar med DIBS Payment Services AB (www.dibs.se) för inlösen av kortbetalningar. DIBS Payment Services AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsföretag och de uppfyller kraven för PCI-DSS. Överföring av kortuppgifter är krypterade. Notera att Vitaminspecialisten inte lagrar några kreditkortsnummer, då detta hanteras av DIBS Payment Services AB.

3Dsecure

3Dsecure är en av VISA framtagen teknik för att verifiera att den som handlar med betalkort verkligen är ägaren till kortet. Standarden används även av MasterCard. Tekniken innebär att när du använder ditt kort för att köpa varor eller tjänster på Internet är det upp till din kortutgivare eller bank att identifiera dig. Via krypterad kommunikation kontrolleras detta av kortföretaget via en speciell säkerhetsserver. Fördelen för dig som konsument att använda en betaltjänst på Internet som erbjuder 3DSecure innebär att du får en möjlighet att verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren, vilket innebär mindre risk att kortet används i bedrägligt syfte. Du känner igen en 3D secure-säkrad betallösning genom Visas varumärke "Verified by VISA" och MasterCards varumärke "SecureCode". Läs mer på www.visase.com

Faktura - 14 dagar (25 kr)

Betalning mot faktura med 14 dagars betalningsvillkor hanteras av Klarna AB. För fakturabetalningar debiterar vi en avgift på 25 kr. En förutsättning för fakturabetalning är att leveransadressen är din folkbokföringsadress. För fakturabetalning genomförs vid "utcheckning" från kassan en kreditprövning samt kontroll mot eventuellt övriga krediter hos Klarna AB. Magneticshop förbehåller sig rätten att neka fakturaköp efter kreditkontroll. Om betalning sker enligt villkoren tillkommer inga ytterligare avgifter. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta.

Klarna Konto (0 kr)

Betala lägst 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet (ingen uppläggningsavgift, aviavgift 29 kr tillkommer, 19,5% ränta).
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.
    •    Få alltid varan innan du betalar
    •    Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
    •    Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
    •    Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
    •    Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
    •    En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
    •    Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång
0 kr i uppläggningsavgift. För Klarna konto gäller årsräntan på 19,5% och effektiv ränta från 26,99% vid köp om 10 000 kr. Med andra ord blir den genomsnittliga räntekostnaden per månad, om du handlar något för 1 000 kr, ca 16,5 kr. (Psst. Du vet väl att räntan är avdragsgill.)

Allmänna villkor hittar du här

Klarna Delbetalning

Vi erbjuder tillsammans med Klarna delbetalningsmöjligheter på 3,6 eller 12 månader eller 24månader. En delbetalning på 3 eller 6 eller 12 månader betalas med 0 % ränta och 24månader 9,95% ränta. Det tillkommer för varje delbetalningsupplägg även en uppläggningsavgift på 95–295 kr samt en aviseringsavgift på 29 kr per månad.

I kassan väljer du betalningsalternativet delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du bekräftar din order och delbetalningsansökan gör Klarna en sedvanlig kreditupplysning. Du får genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du välja ett annat betalningssätt i kassan. Nedan ser du de villkor som gäller för delbetalning.

Allmänna villkor hittar du här

Direktbetalning (0 kr)

För tillfället handhar vi endast direktbetalningar via Swedbank. Direktbetalningar är kostnadsfritt. 

Leverans

Leveranstiden inom Sverige är 2-6 vardagar. Vår logistikpartner är Posten Sverige och DHL. Leverans sker med postpaket till ditt närmsta postkontor eller utlämningsställe. Aviseringen sker endast med SMS och är helt kostnadsfritt. Därför måste du alltid lämna ditt mobilnummer vid beställning. Alla ordrar inom sverige kostar fast pris 69kr

Utökad ångerrätt

Vi tillämpar Distanshandelslagen och ger dig 14 dagars ångerfrist, utan att ange någon anledning. Varan måste returneras i oanvänt skick och i originalförpackning (komplett med inneremballage, etiketter m.m.). Vitaminspecialisten förbehåller sig rätten att refusera en retur om varan är använd. Varan skall återsändas i väsentligen oförändrat skick. Vid retur, kontakta oss  för vidare instruktioner. Köpesumman återbetalas senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan. Kostnad för  faktiska frakt återbetalas ej. Du som kund står själv för returfrakten. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav. Vi rekommenderar dig att skydda/embalera varan väl vid retur då du som kund bär transportrisken.
 

Reklamation

Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss på mats@vitaminspecialisten.com eller 0920-477883 inom skälig tid så hjälper vi dig med hur du går vidare. Varan ska tillsammans med en skriftlig beskrivning av felet/bristen återsändas väl emballerad med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig. När vi mottagit varan och godkänt reklamationen, gör vi något av följande:

  • Reparerar varan (om möjligt)
  • Skickar en ny identisk felfri vara.
  • Återbetalar dig varan Kostnaden för returfrakten betalas ut till dig retroaktivt, efter godkänd reklamation. Vid ersättningsleverans står Vitaminspecialisten för fraktkostnaden.

 

Ej uthämtade paket

Hämtar du ej ut dina varor, så debiterar vi dig vår kostnad för leverans, retur samt lagerkostnad.

Kostnaden för detta är för närvarande 495 kr. (OBS! Gäller enbart Paket, tillkommer kostnad för pallar).

Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp.

Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vid nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.

 

Personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen (PUL) måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av kommer att hanteras av Vitaminspecialisten i egenskap av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig, vid kreditprövning, för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för Vitaminspecialisten. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att Vitaminspecialisten ska radera eller korrigera de uppgifter som finns om dig. Genom att godkänna Vitaminspecialisten köpvillkor samtycker du till ovanstående.    
 

Force Majeure

Vitaminspecialisten är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.  

Övrigt

Vitaminspecialisten reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av teknisk data som står utanför vår kontroll. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket (www.konsumentverket.se).